Siirry sisältöön
Case 21.10.2019

Kasvumoottori Flexens rakentaa kokonaan uusiutuvalla energialla toimivia alueita

Flexens on luomassa yhdessä laajan yritysjoukon kanssa ratkaisua, jossa kokonaisten yhteiskuntien energia tuotetaan uusiutuvilla. Flexens kehittää Business Finlandin pääomalainan avulla ekosysteemiä, joka tuo yhteen kaikki energiajärjestelmän toimijat.
Lisätietoja
Berndt Schalin

Toimitusjohtaja, Flexens
040 84 29 469
berndt.schalin (at) flexens.com

Ilmastonmuutoksen myötä energiantuotanto on kehitettävä kestävämmäksi. Kun tuulen ja aurinkovoiman avulla tuotettu energia yleistyy, pitää energiajärjestelmän pysyä murroksessa mukana. Flexens Oy kehittää uutta ekosysteemiä, joka kokoaa kaikki energiajärjestelmään liittyvät yhteiskunnan eri toimijat yhteen.

"Flexens on perustettu ratkaisemaan uusiutuvan energian haasteita maailmalla. Mukana on koko energiajärjestelmä, kuten kiinteistönomistajat, liikenne, sähköverkko ja kaukolämpöverkko. Kaikista tärkeintä on saada kaikki toimijat pelaamaan yhteen", Flexensin toimitusjohtaja Berndt Schalin kertoo.

Flexens on kehittämässä erikokoisiin yhteiskuntiin skaalattavissa olevaa ratkaisua, jolloin ekosysteemillä voidaan ratkaista globaaleja ongelmia.

Maailmanvalloitus alkaa kasvumoottorirahoituksen myötä

Flexens on yksi Business Finlandin kasvumoottorikilpailutuksen voittaneista yrityksistä, jolle on myönnetty pääomalainaa. Kasvumoottorirahoituksen tarkoitus on tuottaa Suomeen uutta miljardiluokan innovaatiolähtöistä liiketoimintaa, vientiä ja investointeja.

"Flexens pystyy synnyttämään miljardiluokan liiketoimintaa, koska mukana on laaja osallistujajoukko yrityksiä kaikilta relevanteilta teknologia-alueilta. Sen skaalautuvuus on hyvä isoihin kansainvälisiin hankkeisiin", Schalin kertoo.

Pääomalainan myötä Flexens voi käynnistää energiamurroksen toden teolla.
"Business Finlandin rahoituksen avulla voimme aloittaa maailmanvalloittamisen, sillä nyt voimme investoida tarvittavaan teknologiaan ja lähteä myymään osaamistamme maailmalle. Pystymme myös rekrytoimaan alan huippuosaajia", Schalin kuvaa.

Testialustana koko Ahvenanmaa

Flexensin vahvuus on Smart Energy Åland -demo, jossa koko Ahvenmaa toimii energiajärjestelmän testialustana. Flexens pyrkii kaupallistamaan Ahvenanmaan demosta saatavat opit ja viemään kehitetyt ratkaisut maailmalle.

Ahvenanmaa valittiin demoympäristöksi, koska siellä on Suomen parhaat tuuli- ja aurinko-olosuhteet.

"Kohta 60 prosenttia Ahvenmaan sähkötuotannosta tuotetaan tuulivoimalla. Tavoitteena on tilanne, jossa 100 prosenttia tuotannosta perustuu uusiutuviin energianlähteisiin", Schalin kertoo.

Erityisen projektista tekee juuri se, että Ahvenmaa on kokonainen yhteiskunta kaikkine osineen. Sen takia syntynyttä ratkaisua voidaan skaalata eri mittaluokkiin. Lopputuloksena syntyy kustannustehokas, joustava ja kestävä energiajärjestelmä.

"On todella iso asia, että voimme todistaa maailmalla sen, että kokonainen yhteiskunta voi pyöriä tuulella ja auringolla. Sitä ei ole kukaan koskaan aiemmin tehnyt", Schalin sanoo.

Flexensin ekosysteemiin osallistujien logot

Flexens-ekosysteemi maaliskuussa 2021

Katso 3.3.2021 PÄIVITETTY Flexens-ekosysteemin esittely: Flexens: Solving the most critical challenge for the global energy industry (pdf) 
Jos tarvitset pdf-materiaalista saavutettavuusdirektiivin mukaisen version, niin otathan meihin yhteyttä.

Berdnt Schalin esitteli Flexensin kasvumoottori-infossa 13.9.2019:

Business Finland nimittää kasvumoottoreiksi yli miljardin euron uuteen liiketoimintaan tähtääviä liiketoimintaekosysteemejä. Kasvumoottoreita toteutetaan yritysvetoisella yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisten toimijoiden kumppanuusmallilla, jolla tavoitellaan ratkaisuja globaaleihin markkinamurroksiin ja luodaan uusia kasvualoja Suomeen.

Lue lisää kasvumoottoreista

Tutustu myös: