Siirry sisältöön
Case 02.10.2019

Kasvumoottori Silo.AI tuo tekoälyn yritysten käyttöön

Lähes kaikki toimialat hyötyisivät tekoälyn käytöstä, mutta toimialojen sisältä puuttuu tarvittavaa osaamista. Pohjoismaiden suurin yksityinen tekoälylaboratorio Silo.AI kehittää Business Finlandin kasvumoottorirahoituksella ekosysteemiä, joka tuo tekoälyn tarjoajat ja työkalut ja tekoälyä tarvitsevat yritykset yhteen.
Lisätietoja

Peter Sarlin

Toimitusjohtaja, Silo.AI
040 572 7670
peter.sarlin (at) silo.ai

Ville Hulkko

Co-Founder, Silo.AI
040 7700 010
ville.hulkko (at) silo.ai

Kuvituskuva

Silo.AI kehittää uutta alustaa, jonka tarkoitus on tuoda tekoälyosaaminen kaikkien yritysten saataville. 

"Käytännössä viemme tekoälyn yritysten käyttöön ja sieltä liiketoiminnaksi. Tarjoamme yrityksille helpompia, suoraviivaisempia keinoja, joiden avulla ne voivat hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassaan kustannustehokkaammin ja nopeammin", Silo.AI:n perustajajäsen Ville Hulkko kertoo.

Silo.AI on Pohjoismaiden suurin tekoälyratkaisuihin ja -palveluihin keskittyvä tarjoaja. Silo.AI:n valikoimassa on skaalautuvia ratkaisuja koneoppimiseen, konenäköön ja luonnollisen kielen käsittelyyn. Business Finlandin pääomalainan avulla Silo.AI pystyy laajentamaan toimintaansa alustakehitykseen ja Euroopan laajuiseen liiketoimintaan.

"Me saamme toiminnastamme jatkuvasti uutta oppia ja ymmärrystä markkinoiden tarpeesta. Business Finlandin kasvumoottorilaina avustaa näiden oppien kehitystyöhön", Hulkko kuvaa.

Tekoälystä hyötyy niin lakifirma kuin raskas teollisuus

Silo.AI:n organisaatio koostuu viidestäkymmenestä tekoälyn huippuosaajasta, jotka muodostavat yrityksen ytimen. Tämän ympärille kehitettävä ekosysteemi mahdollistaa vielä laajemman ja monipuolisemman asiakaskunnan palvelemisen.

"Olemme auttaneet niin raskasta ja valmistavaa teollisuutta, autoteollisuutta kuin finanssi- ja lakialan yrityksiä pääsemään tekoälyn piiriin", Hulkko kertoo.

Erilaiset toimialat hyötyvät tekoälystä eri tavoin, ja moni perinteiseltäkin kuulostava ala voi saada mittavaa hyötyä tekoälyn käytöstä. Esimerkiksi Hulkko nimeää lakitoimistot.

"Lakiyrityksissä iso osa työstä perustuu ennakkotapauksiin ja niiden löytämiseen. Ennakkotapaukset ovat tekstuaalista dataa, jota on vaikea löytää. Kieltä ymmärtävän tekoälyn avulla sopivat ennakkotapaukset voidaan löytää paljon aiempaa tehokkaammin", Hulkko kuvaa.

Euroopassa ongelmana on tekoälyosaamisen siiloutuminen

Kilpailu tekoälymarkkinoilla on kovaa. Yhdysvalloissa on tällä hetkellä paitsi valtaosa länsimaisesta kuluttajakunnasta, myös kaikki suuret teknologiajätit. Kiinalaisilla on puolestaan rajattomat resurssit kehittää tekoälytoimintaa.

Myös Euroopassa on paljon tekoälyosaamista: muun muassa Suomi, Ranska ja Britannia ovat menestyviä tekoälymaita. Euroopan ongelmana on kuitenkin tiedon siiloutuminen: jokainen maa tekee omiaan.

"Muun muassa EU:n tietosuoja-asetus GDPR muodostaa Eurooppaan uniikin sisämarkkinan, jonne jalkautuminen on vaikeampaa ulkopuolisille. Euroopasta löytyy myös monia tekoälyn startup-yrityksiä, mutta lippulaivat puuttuvat edelleen", Hulkko sanoo.

Suomi voi kuitenkin haastaa globaalin tekoälybisneksen, sillä täältä löytyy maailman johtavaa tekoälyosaamista. Silo.AI aikoo luoda miljardiluokan liiketoimintaa Suomeen juuri siiloutuneet tahot yhdistävän ekosysteemin avulla.

"Suomessa voidaan rakentaa ja viedä koko Eurooppaan eri osaajat yhdistävä ekosysteemi. Silo.AI on fasilitaattori, tekoälymarkkinaa syvällisesti ymmärtävä keskitetty toimija. Tarkoitus on rakentaa eurooppalainen lippulaiva tekoälyn markkinoille", Hulkko sanoo.

Infograafi ekoysysteemistä

Ekosysteemin tilannekuva 16.4.2021

Ville Hulkko esitteli Silo:AI:n kasvumoottori-infossa 13.9.2019:

Business Finland nimittää kasvumoottoreiksi yli miljardin euron uuteen liiketoimintaan tähtääviä liiketoimintaekosysteemejä. Kasvumoottoreita toteutetaan yritysvetoisella yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisten toimijoiden kumppanuusmallilla, jolla tavoitellaan ratkaisuja globaaleihin markkinamurroksiin ja luodaan uusia kasvualoja Suomeen.
Lue lisää kasvumoottoreista

Tutustu myös: 

Teksti: Kaiku Helsinki