Siirry sisältöön

Hanki tietoa uudesta vientimarkkinasta

Market Explorer -rahoitus on tarkoitettu yli 5-vuotiaille pk- ja midcap-yrityksille, joilla on oma, vähintään idea- tai pilotointivaiheessa oleva tuote, palvelu tai liiketoimintamalli. Ratkaisulla on oltava uskottava kilpailuetu kansainvälisillä markkinoilla. Market Explorer -rahoituksella voit hankkia tietoa yrityksellesi uudesta kansainvälisestä markkinasta.

Market Explorer -projektin jälkeen tunnet markkinatilanteen ja voit käynnistää operatiiviset toimenpiteet ratkaisun viemiseksi kansainvälisille markkinoille.

Market Explorer -rahoituspalvelun hakeminen keskeytetään 1.6.2023–31.7.2023 väliseksi ajaksi.

Market Explorer

Market Explorer -rahoitus on avustusta, jota yrityksesi ei tarvitse maksaa myöhemmin takaisin. Rahoitus on tarkoitettu ostettujen asiantuntijapalveluiden ja yrityksen omien kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijoiden kustannuksiin. Projektille työskentelevät henkilöt voivat olla yrityksen vanhoja työntekijöitä tai projektia varten palkattavia henkilöitä. Sen lisäksi hyväksymme muita kustannuksia korkeintaan 20 prosenttia ostopalvelujen ja rahapalkkojen summasta.

Market Explorer -rahoituksen määrä on 5000–40 000 euroa ja se kattaa 50 prosenttia projektisi kustannuksista. Market Explorer -projektisi kokonaisbudjetti voi siis olla 10 000–80 000 euroa.

Emme maksa Market Explorer -rahoitusta ennakkoon, joten yritykselläsi on oltava riittävä rahoitus projektin ja muun liiketoiminnan kattamiseen. Market Explorer -projektin maksimikestoaika on yksi vuosi. Yritys tai konserni voi saada Market Explorer -rahoituksen useita kertoja. Rahoitusta myönnettäessä huomioidaan, ovatko edelliset Market Explorer -projektit johtaneet kansainväliseen liiketoimintaan.

Mitä yritykseltäsi vaaditaan?
  • Vähintään 2 henkilön sitoutunut Suomessa työskentelevä tiimi
  • Yritykselläsi on oma, vähintään idea- tai pilotointivaiheessa oleva tuote, palvelu tai liiketoimintamalli. Ratkaisulla on oltava uskottava kilpailuetu kansainvälisillä markkinoilla.
  • Projektissa selvitettävä markkina-alue tai asiakassegmentti on yrityksellesi uusi, eikä sitä ole tutkittu aikaisemmissa projekteissa.

Katso ohjeet rahoituksen hakemiseen

Miten Business Finlandin rahoitus toimii?

1
Ennen kuin haet

Suunnittele projekti ja määrittele tavoitteet. Varmista oman rahoituksen riittävyys.

2
Hae rahoitusta

Lähetä hakemus asiointipalvelussa. Toimita pyydetyt lisätiedot.

3
Hyväksy rahoituspäätös

Business Finland arvioi hakemuksen ja ilmoittaa päätöksestä. Tutustu päätökseen, lue ehdot ja hyväksy päätös asiointipalvelussa.

4
Käytä rahoitus

Järjestä projektikirjanpito. Ilmoita mahdollisista muutoksista Business Finlandille.

5
Raportoi projekti

Raportoi toteutus ja kustannukset. Toimita pyydetyt lisätiedot raporttiin.