Siirry sisältöön

Vauhtia kansainväliseen kasvuun uusilla toimintamalleilla

Talent-rahoitus sopii pk- ja midcap-yrityksille, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan kansainväliseen kasvuun luomalla sitä tukevia työ-, organisaatio- ja johtamiskäytäntöjä sekä kykyä kasvattaa kansainvälisten osaajien määrää suomalaisissa yrityksissä.

Rahoituspalvelu avataan haettavaksi 1.8.2023. Hanketta voi kuitenkin suunnitella ja valmistella jo etukäteen, lisätietoja rahoituksesta antaa: Nuppu Rouhiainen, nuppu.rouhiainen (at) businessfinland.fi, 050 5577 949.

Talent-rahoitus

Rahoitusta voivat hakea pk-ja midcap-yritykset, jotka hakevat kansainvälistä kasvua innovatiivisella tuotteella, palvelulla tai liiketoimintamallilla. (Yrityksen liikevaihto on enintään 300 miljoonaa euroa). Rahoitus mahdollistaa yritysten oman organisaation henkilöstön kansainvälistymiseen liittyvien kyvykkyyksien parantamiseen. Rahoitettavien toimenpiteiden tavoitteena tulee olla henkilöstön kansainvälistymistaitojen lisääntyminen.

Talent-rahoitus on 20 000-50 000 euroa. Business Finlandin rahoitus kattaa 50 prosenttia projektin kustannuksista, jotka voivat olla 40 000-100 000 euroa. Rahoitus on avustusta, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Avustusta ei makseta ennakkoon, vaan koko rahoitus maksetaan loppuraportin yhteydessä. Business Finland arvioi aina päätöstä tehdessään sisällön lisäksi yrityksen liiketoimintaa kokonaisuutena: kilpailuetua ja kasvusuunnitelmaa, tiimiä ja rahoituksen riittävyyttä. Yrityksen tulee erottua kilpailijoista kansainvälisillä markkinoilla ja saada sitä kautta aikaan viennin kasvua.

Rahoitus voi kohdistua kansainvälistymisen eri vaiheissa oleviin yrityksiin.

Kansainvälistymisen alkuvaiheessa olevilla yrityksillä henkilöstön kehittämisen kohteena voivat olla esimerkiksi nykytila-arviot, uusien toimintamallien pilotointi, rekrytointiprosessin rakentaminen/uudistaminen.

Vahvassa kansainvälisen kasvun vaiheessa olevilla yrityksillä henkilöstön kehittämisen kohteena voivat olla esimerkiksi kansainvälisen kulttuurin rakentaminen, esihenkilötyön muutos, uusien toimintamallien pilotoinnit/kokeilut.

Globaaleilla kansainvälisillä markkinoilla toimivien edelläkävijäyritysten henkilöstön kehittämisen kohteena voivat olla esimerkiksi uusi globaali toimintamalli ja sen pilotointi, oman toimintamallin kehittäminen myytäväksi palvelutuotteeksi.

Mitä yritykseltäsi vaaditaan?
  • Varmistettu projektinaikainen kokonaisrahoitus
  • Vähintään 2 henkilön sitoutunut Suomessa työskentelevä tiimi. Tyypillinen rahoituksen saaja on yli 10 henkeä työllistävä yritys, joka uudistaa työ-, organisaatio- ja johtamisen käytäntöjään kansainvälistä kasvua vauhdittamaan
  • Innovatiivinen tuote, kilpailuetu ja kasvuvisio

Katso ohjeet Talent-rahoituksen hakemiseen

Tee kartoitus ennen hakemuksen jättämistä

Vastaa yritystäsi koskeviin kysymyksiin ja saat heti tietää, onko Business Finland oikea taho tarjoamaan rahoitus- ja kansainvälistymispalveluita yrityksellesi. Kartoituksen tekemiseen menee 5-10 minuuttia ja sitä ei voi tehdä toisen yrityksen puolesta.

Tee kartoitus

Miten Business Finlandin rahoitus toimii?

1
Ennen kuin haet

Suunnittele projekti ja määrittele tavoitteet. Varmista oman rahoituksen riittävyys.

2
Hae rahoitusta

Lähetä hakemus asiointipalvelussa. Toimita pyydetyt lisätiedot.

3
Hyväksy rahoituspäätös

Business Finland arvioi hakemuksen ja ilmoittaa päätöksestä. Tutustu päätökseen, lue ehdot ja hyväksy päätös asiointipalvelussa.

4
Käytä rahoitus

Järjestä projektikirjanpito. Ilmoita mahdollisista muutoksista Business Finlandille.

5
Raportoi projekti

Raportoi toteutus ja kustannukset. Toimita pyydetyt lisätiedot raporttiin.